Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvati prodali omiljeno odmaralište Beograđana

    Jedna od najomiljenijih turističkih destinacija Beograđana pre ratova devedesetih godina, nesumnjivo je bio Rovinj, a u Rovinju Turističko naselje Beograd.

    To je turističko naselje, kaže Miroljub Đenadić, direktor firme „Rekreaturs-Adria“, devedesetih godina podržavljeno, preneto u vlasništvo Hrvatskog fonda za privatizaciju i prodato.

    “ To naselje, gde je išlo pola Beograda, stvarno, sada se zove Valdanizo,“ kaže Đenadić.

    Pravni prethodnici Rekreatursa iz Beograda imali su u Hrvatskoj odmarališta na šest destinacija. „Ali pravni prethodnik Rekreatursa , Interesna zajednica, uknjižena je samo na odmarališta u Srebrenom i u Rovinju, ostala odmarališta uknjižena su na ovdašnje firme kao što je Soko Štark (koji je uknjižen na odmaralište u Milni na Braču), Elektrodistribucija Beograd i drugi ,“ kaže Đenadić.

    Rekreaturs je imovinu u Hrvatskoj odvojio od imovine u Srbiji i Crnoj Gori, „u kojoj su nam najveći kapaciteti i gde i dan-danas radimo bez ikakvih problema“, i osnovao preduzeće Rekreaturs Adrija.

    Đenadić kaže da je odmaralište u Srebrenom ruševina. „Tamo nema ništa, ali imamo papire. A u Rovinju je lepa situacija. Tamo su i neki hrvatski vlasnici pod navodnicima, jer su odmaralište kupili u dobroj veri od svoje države i po tadašnjim zakonima,“ kaže on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE