Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekonomisti istražuju: Koji Bondov negativac bi bio najuspešniji u svom zlom naumu?

    Žan-Žak Detije, razvojni ekonomista u Svetskoj banci, i veliki ljubitelj filmova o tajnom agentu Džejmsu Bondu, analizirao je eventualne uspehe megalomanskih fiktivnih negativaca u slučaju da Bond nije uspeo da ih spreči u njihovom naumu.

    Iako je glavni zlikovac u 23 po redu filmu o avanturama tajnog agenta Džejmsa Bonda i te kako imućan, njegov prvenstveni cilj nije da dodatno poveća svoje bogatstvo, već da se osveti svojim zakletim neprijateljima. Manipulativni Silva stekao je milione, ako ne i milijarde, preprodajući supertajne informacije svih važnijih obevaštajnih službi, što je tema izuzetno popularna ovih dana u svetskoj i domaćoj javnosti. Havijer Bardem ostaće upamćen kao jedan od najupečatljivijih Bondovih protivnika u 50 godina dugoj filmskoj franšizi.

    Ipak, uz svu njegovu grandioznost, opsesivnost i ludilo, Bardemov Silva se ne uklapa u opštu sliku negativaca iz sveta Džejmsa Bonda. Naime, njegov zločinački plan ne podrazumeva destabilizovanje svetske ekonomije u cilju značajnog poboljšanja sopstvene (veoma često i uz upotrebu nuklearnog oružja). Žan-Žak Detije, razvojni ekonomista u Svetskoj banci, i veliki ljubitelj filmova o tajnom agentu MI6, analizirao je eventualne uspehe megalomanskih fiktivnih negativaca u slučaju da Bond nije uspeo da ih spreči u njihovom naumu. Pa krenimo redom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE