Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Frenzen i Oster spasili njujoršku knjižaru od bankrota

    Džonatan Frenzen, Pol Oster i drugi američki pisci odlučili su pomoći njujorškoj knjižari Powerhouse Arena Bookstore, koju je pre tri nedelje zahvatio uragan Sendi, tako što su organizovali javno čitanje koje se pretvorilo u donatorsku akciju.

    Džonatan Frenzen 
     
    Nezavisne knjižare u poslovnim su problemima širom sveta, zato vlasniku njujorške ove knjižare povrh toga sigurno nije trebao još i uragan. U poplavljenom prostoru, uništeno mu je knjiga u vrednosti od 30 hiljada dolara, a sve to pred božićnu sezonu šopinga kada je najveći promet.

    Danijel Pauer tako se našao pred bankrotom, pa je u pomoć pozvao javnost, a posebno pisce i izdavače preko strance SandyHatesBooks.

    Na radost Pauera i čitalaca, pozivu se odazvao Džonatan Frenzen, koji je privukao i Pola Ostera, Dženifer Igan, Rika Mudija i druga poznata imena savremene američke književne scene. Oni su održali javna čitanja u razorenoj knjižari koja su funkcionisala i kao donatorske večeri na kojima su ljudi novčano pomogli ponovno otvaranje Powerhouse Arena Bookstore.

    Knjižar Danijel Pauer je oduševljen odazivom, kako je rekao za američke medije: „Ostao sam bez teksta. Pisana reč povezuje ljude na poseban način, a još više u doba krize.’ Frеnzen je pak čitao iz svog romana ‘Strong Motion’ iz 1992, izjavivši kasnije kako ‘obožava nezavisne knjižare’ te da je želеo pomoći žrtvama uragana Sеndи, koji je on sam’preživеo neokrznut’.

    U svakom slučaju, javna čitanja Frenzena, Ostera i ostalih bila su toliko uspešna da je Powerhouse Arena Bookstore u međuvremenu otvorena i spremna za božićnu sezonu darivanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE