Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nije svejedno koji čaj piješ

    Dolaze hladniji dani i čaj će nam baš prijati. Ukoliko imate nedoumicu koji je za šta dobar ovo je prava prilika da je rešite.

    Čaj od kamilice upotrebljava se tokom lečenja očnih infekcija, stomačnih tegoba i iritacija kože, dobar je za grlo, kada zub zagnoji ili otekne, protiv upale desni, protiv nadimanja, mučnine u stomaku i problema sa varenjem.

    Preporučljivo je piti tri šolje čaja od zove dnevno, zaslađene medom, posle jela. Pomaže kod bronhitisa, rubeola, šarlaha, reumatizma i kostobolje.

    Čaj od nane
    smiruje stomak, snižava temperaturu i smanjuje bolove, dok se čaj od majčine dušice preporučuje za umirenje i protiv promuklosti.

    Zeleni čaj sadrži korisne polifenole koji su jak antioksidans, stoga pomažu u borbi protiv raka ili prilikom dijeta kod ljudi koji imaju problema sa sporim metabolizmom. Možete da ga pijete i rashlađenog s limunom, a pomaže kod gubljenja kilograma, štiti od raka, smanjuje rizik od moždanog udara i čuva zubne desni.

    Crni čaj snižava krvni pritisak i tako čuva srce i krvne sudove. Čaj od brusnice ima izvesna antibakterijska i antikancerogena dejstva i preporučuje se kod problema sa mokraćnim putevima. I uvin čaj je dobar za probleme sa mokraćnim kanalima.

    Tri šoljice čaja od hibiskusa dnevno smanjuju opasnost od povišenog krvnog pritiska, a ovaj čaj sadrži vitamin C, može biti i afrodizijak. Žalfija je dobra za ispiranje grla i usne duplje. Čaj od šipka je dobar protiv prehlade zbog toga što sadrži vitamin C, a čaj od lipe preporučuje se za dobar san.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE