Bugarska nudi državljanstvo za pola miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugarska nudi državljanstvo za pola miliona evra

  U cilju privlačenja investitora još jedna zemlja se odlučila da bogatim strancima koji bi uložili u njihovu zemlju ponudi državljanstvo.

  Nakon Mađarske koja je razmatrala tu mogućnost, Bugarska nudi državljanstvo strancima koji su spremni da investiraju najmanje pola miliona evra u privredu te balkanske zemlje.

  U skladu sa novim amandmanima, kandidati bi morali investirati u neku bugarsku kompaniju iz nekog od prioritetnih projekata za finansiranje u industriji, infrastrukturi, saobraćaju ili turizmu.
  Od investitora se, takodje, traži da su imali trajnu dozvolu boravišta u zemlji najmanje godinu dana.

  Bugarska, koja je ušla u Evropsku uniju 2007. godine i najsiromašnija je članica tog bloka, pokušava da preokrene veliki pad direktnih stranih investicija, koje su 2008. iznosile 6,55 milijardi evra, a 2011. svega 1,75 milijardi evra, navodi AP.

  Slične programe imaju druge zemlje EU koje se bore sa dužničkom krizom – Španija, u kojoj je 700.000 kuća ostalo neprodato posle kolapsa tržišta nekretnina 2008, daje dozvole boravka strancima koji kupe kuću skuplju od 160.000 evra.

  Slično su učinile Portugal i Irska, koje dozvolu boravka nude strancima koji plate za kuću 400, odnosno 500 hiljada evra.

  U Litvaniji se dozvola boravka može dobiti za kupovinu nekretnina u vrednosti 140.000 evra u Rigi, ili 70.000 evra u selima.


   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE