Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić nudi Kuvajtu izgradnju poslovnog centra na mestu Železničke stanice

    Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić ponudio je predstavnicima Kuvajta da na lokalitetu Železničke stanice u Beogradu naprave Kuvajtski poslovni centar koji bi predstavljao njihovu evropsku bazu i najbolju vezu sa svim zemljama na Starom kontinentu.

    „Naša vlada najbliža je odluci da se ova ekstra lokacija iskoristi za izgradnju velikog poslovnog prostora“, rekao je Mrkonjić tokom sastanka sa generalnim direktorom Fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulahom Al Baderom.

    „Vrednost zemljišta koji pripada prvoj zoni, i ima izvanrednu konekciju sa svim vidovima saobraćaja, kao i ogromnu frekvenciju ljudi procenjuje se na 10 milijardi evra“, istakao je ministar Mrkonjić prilikom prezentacije.

    Pre potpisivanja Ugovora o garanciji izmedju Srbije i Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za projekat železničke stanice „Prokop“ kojim je Srbiji odobren kredit od 25 miliona evra, Mrkonjić je kuvajtskoj delegaciji predstavio mogućnost pokretanja novog investicionog ciklusa koji bi obuhvatio izmeštanje stare železničke beogradske stanice, čijom bi se realizacijom završila i druga faza u izgradnji kompletnog železničkog čvora „Prokop“.

    Al Bader je istakao da Kuvajt ima mogućnost i raznovrsne modele da saradjuje sa Srbijom i na ovom projektu i da ostvari zajednički interes.

    „To bi bio sasvim prirodan i logičan nastavak posla sa čijom smo konkretizacijom počeli danas. Spremite sve projekte vezane za izmeštanje stare železničke stanice, i mi ćemo veoma seriozno i krajnje ozbiljno razmotriti vaše konkretne predloge“, kazao je on.

    Kroz Beogradski železnički čvor, čiji je sastavni deo „Prokop“, prolaze medjunarodne magistralne pruge koje preko Beograda povezuju Pariz sa Istanbulom, Budimpeštu sa Atinom i Bukurešt sa Barom.

    Na železničkoj stanici „Prokop“ treba opremiti preostala peronska stajališta i podići gornji sprat stanice na kome će se nalaziti komercijalni centar. Stanica Beograd centar danas opslužuje prigradsku železnicu Beovoz i gradsku železnicu BG voz, dok medjunarodni polasci kreću sa Glavne železničke stanice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE