Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delhaize: Nema poskupljenja namirnica

    Ne treba očekivati poskupljenje osnovnih životnih namirnica od nove godine kada prestaje da važi Uredba o ograničenim maloprodajnim maržama na 10 procenata.

    Neće biti poskupljenja ukoliko proizvođači ne budu podizali cene, rekla menadžer za odnose sa javnošću u trgovinskom lancu „Delhaize Srbija“ Martina Petrović.

    Prema njenim rečima, naše tržište treba da funkcioniše kao konkurentno i otvoreno, da se cene formiraju slobodno, a ne aministrativnim merama tako da nakon prestanka važenja uredbe ne treba očekivati poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

    Vlada Srbije prošle godine 31. decembra ograničila je na šest meseci maržu za osnovne životne namirnice na 10 procenata, koja je 30. juna produžena na još šest meseci, tačnije do kraja godine. Uredbom je ograničena marža na pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo suncokretovo ulje, termički obradjeno kravlje mleko (pasterizovano, sterilizovano), jogurt, beli kristalni šećer i svinjsko, govedje i kokošje sveže meso i slatkovodnu ribu.

    Govoreći o poslovanju „Delhaize Srbija“ u 2012. godini, u čijem su sastavu Maxi i Tempo trgovine, Petrović je istakla da je kompanija zadovoljna prometom i finansijskim rezultatima kao i da je region jugoistočne Evrope u trećem kvartalu dao zamajac i rast celoj „Delhaize grupi“, posebno Srbija i Grčka.

    Srbija je tržište na kome će „Delhaize“ ostati, dalje investirati i u planu je izgradnja velikog distributivnog centra čim bude potpisan ugovor za lokaciju, naglasila je ona.

    Petrović je ukazala da je „Delhaize Srbija“ u tekućoj godini ostvario ono što je planirano -otvarani su novi i renovirani postojeci objekti, povećan je broj i poboljšan kvalitet privatnih robnih marki za koje je počeo da radi veliki broj domaćih proizvodjača a sprovodjene su i akcije koje promovišu zdravu ishranu kod dece. U 2013. biće više takvih aktivnosti u vrtićima i ostvarićemo i saradnju sa zdravstvenim ustanovama, poručila je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE