Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS : Plan reorganizacije nije usvojen

    Elektoprivreda Srbije (EPS) saopštila je da plan za reorganizaciju tog javnog preduzeća još nije usvojen.

    „Informacije koje kruže u javnosti u vezi sa polaznim osnovama za reogranizaciju EPS-a su netačne, jer plan za korporativizaciju i sprovodjenje polaznih osnova još nije usvojen i tek treba da se definiše“, piše u saopštenju.

    U saopštenju EPS je podsetio da je Vlada Srbije 16. novembra usvojila polazne osnove za reorganizaciju EPS-a kako bi EPS postao efikasno i profitabilno preduzeće, „jer samo takav EPS može biti motor srpske ekonomije i razvoja“.

    Kako se navodi, sve što se bude radilo u vezi sa korporativizacijom i realizacijom polaznih osnova za reogranizaciju EPS-a, kao i sve statusne i organizacione promene radiće se u skladu sa Zakonom o energetici.

    „Tako da sve do sada iznete informacije predstavljaju neistinu, jer plan reogranizacije još nije ni razmatran, pa ni usvojen“, istakao je EPS i istako da je Vlada pokazala jasnu nameru da kroz reorganizaciju i centralizaciju funkcija EPS postane profitabilna kompanija i da više ne posluje sa gubitkom.

    Sindikalna organizacija Elektrovojvodine juče je ocenila da je model reorganizacije EPS-a „necelishodan i neracionalan“ i zatražila da on ne bude primenjen. Sindikat je u zasebnoj izjavi precizirao da bi predloženom reorganizacijom EPS-a bez posla u Elektrovojvodini ostalo 650 radnika.

    Skupština Vojvodine juče je vanredno zasedala i jednoglasno izglasala predlog da se predstavnici Pokrajine i sindikata Elektrovojvodine uključe u razgovore o procesu reorganizacije EPS-a.

    Prošle i ove godine Elektrovojvodina posluje pozitivno i nije gubitaš.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE