52. Bitef od 13 do 22. septembra: Rekvijem za život

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  52. Bitef od 13 do 22. septembra: Rekvijem za život

  Pedeset drugo izdanje Bitefa održaće se u Beogradu, od 13. do 22. septembra. Ovogodišnja selekcija festivala u Beograd dovodi i različite oblike muzičkog pozorišta, kao što je predstava Rekvijem za L. u režiji proslavljenog koreografa Alena Platela.

  Po rečima umetničkog direktora Bitefa, Ivana Medenice, dramaturgija festivala čiji je slogan Svet bez ljudi završava se, logično, rekvijemom. Reč je o velikoj međunarodnoj koprodukciji Rekvijem za L., koja će u Sava Centru, 22. septembra, svečano zatvoriti 52. Bitef. Osnova ove muzičke predstave je Mocartov Rekvijem, prožet afričkim pogrebnim pesmama. Cela predstava, sve sa video-radom koji prikazuje jednu belu gospođu na samrti, asocira na multikulturalan pogrebni obred, čija je intonacija izrazito nežna, intimistička. Ipak, u dramaturgiji festivala, a imajući u vidu to da ovu koncert-predstavu izvodi ansambl sastavljen skoro samo od Afrikanaca, Rekvijem za L. poprima i društvenu, političku konotaciju. On postaje „crno opelo za beli svet“.

  Ove godine, Bitef tim odlučio je da lansira promo kampanju BITEF EARLY BIRDS (Bitef ranoranioci) tokom koje će ulaznice za ovu predstavu moći da se nabave po promotivnim cenama od 1.200 i 1.800 dinara. Promo kampanja traje od 2. jula do 12. avgusta, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Sava Centra i na svim ovlašćenim prodajnim mestima EVENTIMA u Srbiji.

  Nakon završetka promo akcije, ulaznice za predstavu Rekvijem za L,. od 13. avgusta će se prodavati po redovnoj ceni od 1.700 i 2.500 dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE