Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada odobrila: Galenika traži strateškog partnera

    Vlada Republike Srbije dala je danas saglasnost da se pokrene postupak pronalaženja strateškog partnera za AD “ Galenika“.

    Zaduženo je Ministarstvo finansija i privrede da u saradnji sa poslovodstvom „Galenike“ preduzme sve potrebne aktivnosti u cilju pronalaženja strateškog partnera, saopšteno je iz Vlade.

    Vlada je zadužila Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike da u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede pripremi opcije za dobrovoljni socijalni program u „Galenici“.

    Prošle nedelje, posle konsultacija koalicionih partnera, u Vladi je zaključeno da je trenutna finansijska pozicija Galenike neodrživa, a Ministarstvu finansija i privrede dat je nalog da krene u pronalaženje strateškog partnera tom preduzeću.

    Resorni ministar Mlađan Dinkić je potom najavio da će od nove godine biti raspisan međunarodni tender za prodaju te kompanije zbog visokih gubitaka od 170 miliona evra.

    Tender za kupovinu većinskog učešća u Galenici, koji je Agencija za privatizaciju raspisala u decembru 2009. godine bio je aktuelan do proleća prošle godine kada je država odustala od privatizacije te državne kompanije.

    Galenika je prošlu godinu završila sa gubitkom od oko 1,432 milijardu dinara i smanjenim poslovnim prihodom, a njeni gubici iz 2011. uvećani su na 26 miliona evra u ovoj godini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE