Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proizvodnja igračaka pod pritiskom želja nekih „novih klinaca“

    Obim praznične kupovine u Sjedinjenim Američkim Državama pao je ove godine na najniži nivo od 2008. godine, kada se ta zemlja nalazila u dubokoj recesiji. Sa posebnim problemima suočili su se proizvođači igračaka, s obzirom na promene želja i interesovanja onih najmlađih.

    Novogodišnjim i božićnim praznicima najviše se raduju deca u iščekivanju igračaka koje će doneti Deda Mraz. Ipak, ove godine na listi želja najčešće su poslednja dostignuća tehnologije, pa deca sve više traže tablet uređaje nego klasične igračke.

    Dok prodaja tablet računara nastavlja da raste, analitičari smanjuju prognoze prihoda u četvrtom kvartalu najvećih proizvođača igrački, a ugorženi su i najveće kompanije u ovoj grani Mattel i Hasbro.

    Mattel, najveći proizvođač igračaka na svetu koji u svom asotimanu ima i legendarne Barbie lutke, u izjavi za Financial Times naveo je da je najprodavaniji proizvod ovog Božića bila futrola za mobilni telefon.

    U ovim kompanijama ističu da je neophodno da prepozaju očekivanja mladih ljudi vezana za digitalne platforme kako bi ostali u igri, a slična odluka 1983. godine mogla je kompaniju Mattel da dovede do bankrota. Naime, izgubili su 394 miliona dolara nakon nepromišljenog poduhvata vezanog za video igre. Na tržište su se vratili nakon četiri godine uz odluku da se fokusiraju na osnovne brendove kompanije.

    Apple u toku tri meseca do septembra prodao oko 14 miliona iPad uređaja, dok je Google blizu cifre od milion Nexus 7 tableta mesečno.
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE