Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niš dobio Urgentni centar, prvi na jugu Srbije

    U Urgentnom centru KC „Niš“ u petak je bilo mnogo pacijenata. Iz Knjaževca je, posle saobraćajne nezgode, prebačen Goran Milenković sa kontuzijom glave. Za kratko vreme povreda je sanirana i pacijent je pušten kući.

    „Nisam imao iskustva do sada da uporedim da li je, i koliko brzo, ali sve je u redu“, kaže on.

    Do sada je na urgentnom odeljenju bilo devet kreveta, pa se dešavalo da posle ukazane povrede pacijent bude premešten na neku od 13 klinika. Sada je kreveta tri puta više. U proširenom prostoru radiće pet lekara i 24 sestre.

    Direktor Urgentnog centra Niš Miodrag Lazić kaže da će se ovde za jedan sat zbrinuti pacijent kompletno, jer će ga pregledati lekari svih specijalnosti na jednom mestu.

    Urgentni centar u Nišu zbrinjavaće najhitnije slučajeve, iz cele Južne i Istočne Srbije. Drugačiji rad omogućiće lakše pružanje pomoći povređenima leti kada su, zbog povećanog boja tranzitnih turista, saobraćajne nesreće česte.

    Zoran Radovanović v.d. direktora KC Niš kaže da Niš pokriva ogromnu teritoriju i da će ovo, za sve sugrađane, ali i one koji ovde dolaze iz drugih krajeva, dosta značiti.

    Niški KC koji će prvi od četiri klinička centra u Srbiji početkom naredne godine biti rekonstruisan, na Urgentni centar čekao je nekoliko decenija.

    Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Đukić kaže da medicinske sestre, gipseri i anesteziolozi moraju da budu bolje plaćeni i da oni sa lokalnom samoupravom morati da pronađu način za to.

    Porodice pacijenata koji budu zbrinuti u Urgentnom centru, ubuduće će na jednom mestu moći da dobiju informaciju o zdravstvenom stanju povređenog.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE