Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bafet: Ključ za svetlu ekonomsku budućnost su žene

    Milijarder i filantrop Voren Bafet smatra da će žene biti te koje će spasiti američku ekonomiju, koja se nalazi pred „fiskalnom provalijom“.

    Bafet kaže da očekuje da se postigne dogovor kojim će se izbeći automatsko uvođenje mera štednje, te da je posebno optimističan što se tiče prognoze za Sjedinjene Američke Države, jer je zemlja konačno počela koristiti puni potencijal žena.

    Bafet, kojeg zovu i „mudrac iz Omahe“, kaže da je ključ za svetlu ekonomsku budućnost da se ženama pruže iste prilike za uspeh kao i muškarcima. On je svoje bogatstvo ostvario kroz ulaganja i poslovanja na burzi, ali je razočaran što istu priliku nisu imale i njegove sestre.

    „Žene su pokoravali od pamtiveka. U ovoj zemlji smo 1776. rekli da su svi ljudi rođeni jednakima, a potom ignorisali tu činjenicu 150 godina, do donošenja 19. amandmana (ratifikovan 1920, garantovao je američkim ženama pravo glasa). Video sam to na primeru svoje porodice. Rođen sam 1930, pored starije i mlađe sestre, a porodica se nadala da će se one dobro udati, dok su od mene očekivali da ispunim svoje potencijale, kakvi god da su“, ispričao je Bafet.

    „One su bile dva ljudska bića sa ogromnim potencijalom, a pretpostavljalo se da će biti medicinske sestre, sekretarice ili stjuardese. Mogle su biti i učiteljice, ali ne i profesorke. Koji gubitak ljudskog talenta – 50 posto populacije je marginalizovano 200 godina. Daleko smo došli koristeći se samo polovinom talenata u zemlji, a sada smo došli do tačke da koristimo 100 posto. Zbog toga sam optimista, ali još treba dosta toga napraviti“, istakao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE