Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trst poziva strane investitore i biznismene

    Veće Slobodne luke Trst (C.F.P.T.) saopštilo je da uspostavlja pravni osnov za međunarodne kompanije zainteresovane za osnivanje firme ili otvaranje kancelarija u okviru Slobodne luke i Slobodne teritorije Trst.

    „Nov pravni okvir obezbeđuje da svako može u luci legalno da otpočne novu proizvodnju, da otvori brodogradilište, ili uspostavi trgovačke i aktivnosti skladištenja, kao i da proširi poslovne kapacitete na kopnu i na moru“, navodi se u dopisu Veća Slobodne luke Trst dostavljenom Tanjugu.

    Veće podseća u pismu na velike privredne, tržišne, društvene i kulturne potencijale Slobodne zone i Slobodne luke Trst, koje su osnovane nakon Drugog svetskog rata i priznate kao demilitarizovano bescarinsko područje Rezolucijom 16 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

    Slobodna teritorija Trst prostire se na 738 kilometara kvadratnih i ima oko 315 hiljada multietničkih i multikulturnih žitelja, dodaje se u dopisu.

    Veće takođe navodi da je „na raspolaganju za svaku inicijativu, sastanak, razgovor, konferenciju, koji bi omogućili bolje upoznavanje lokalnog stanovništva i čitav svet sa velikim ekonomskim potencijalom tog područja“, koje, prema međunarodnim sporazumima, „treba da pripada svima u svetu“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE