Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produženi ugovori za 160 lekara i medicinskih sestara

    Apotekarska ustanova Beograd odlučila je da još tri meseca nastavi da finansira 60 lekara i 100 medicinskih sestara koji su prošle godine zaposleni u beogradskim domovima zdravlja i kliničkim centrima, rekla je Tanjugu gradska sekretaraka za zdravstvo dr Vera Dražić.

    Lekarima i sestrama ovih dana ističu šestomesečni ugovori, a nakon ove odluke ugovori će im biti produženi na još tri meseca.

    „Obaveštena sam od direktorke apotekarske ustanove Beograd da je na  Upravnom odboru odlučeno da nastave da finansiraju ovih 60 lekara i 100 medicinskih sestara još tri meseca“, rekla je dr Dražić.

    Grad Beograd je prošle godine zaposlio 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja i četiri kliničko- bolnička centra, a sredstva u iznosu od 80 miliona dinara obezbedjena su od dobiti Apotekarske ustanove Beograd iz 2011. godine.

    Gradska uprava je tada najavila da će novac za zapošljavanje lekara i sestara na ovaj način biti odvajan i narednih godina i da će to biti pomak u kvalitetu zdravstva u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE