Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IKEA ulaže u obnovljive izvore energije

    Kako je saopštio američki portal ‘Renewable Energy World.com’, poznati švedski trgovački lanac nameštaja i opreme za domaćinstva IKEA u sledeće dve godine udvostručiće dosadašnja ulaganja u primenu obnovljivih izvora energije.

    To znači da će IKEA do 2015. godine u veću primenu obnovljivih izvora u svojim kompleksima uložiti čak 4 mlrd. dolara. Razlog za to je, naravno, još veće snižavanje svih dodatnih troškova, kako bi onda i konačne cene proizvoda u IKEA-i mogle biti još niže.

    Uostalom, IKEA se samo povodi za primerom još nekih svetskih korporacija koje su odlučile da snize troškove za energiju povećanjem primene obnovljivih izvora u pokrivanju svojih energetskih potreba kao što su, na primer, proizvođač sportske obuće Puma i prehrambeni gigant PepsiCo. U skladu s time, IKEA takođe namerava 100 odsto energije koju nabavlja na tržištu da kupuje isključivo od snabdevača čija energija potiče iz postrojenja na obnovljive izvore.

    Isto tako, na američkim trgovinama IKEA-e već je postavljeno 250 000 fotonaponskih panela, a kompanija je takođe uložila u gradnju 126 vetroturbina u Severnoj Evropi iz čega pokriva čak 34 odsto potreba za energijom u svojim trgovinama na tom području.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE