Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeo izbor „Blic preduzetnik 2012.“

    Izbor najboljeg preduzetnika, koji dnevni list „Blic“ organizuje već šestu godinu za redom, zvanično je počeo. Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, žiri će birati najboljih 50 koje će „Blic“ predstaviti u svojim izdanjima. Pobednik će, pored promocije, od ovogodišnjeg partnera „Societe Generale banke“ dobiti vrednu nagradu od 20.000 evra.

    Žiri već ima pred sobom 300 uspešnih preduzeća, od kojih sada treba da odaberu najboljih 50 – rekao je Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik integrisane redakcije.

    – To je najbolji dokaz da i u godinama krize ima dobrih ideja i projekata, koji mogu da naprave uspešno preduzeće. Mi ćemo kroz svoja izdanja promovisati 50 najuspešnijih, koji su imali sposobnosti i hrabrosti da ulože svoja sredstva i pokrenu biznis – istakao je Simonović.

    „Blicov“ izbor najboljeg preduzetnika došao je u pravom trenutku, jer Srbija prolazi kroz „krizu preduzetništva“, poručio je ministar trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić. U dve godine je u malim i srednjim preduzećima 153.000 ljudi ostalo bez posla, a taj sektor zapošljava dve trećine ukupno zaposlenih u Srbiji.

    – Zato treba da tražimo uspešne širom Srbije, nije tačno da ih nema. Mi moramo umesto službeničkog da razvija preduzetnički mentalitet, a ne da mladima bude jedina ambicija da se zaposle u državnom sektoru. Male firme su motor razvoja naše ekonomije – kaže Ljajić.

    Frederik Kuen, predsednik IO Societe Generale banke slaže se da su male firme ključ razvoja ekonomije, ali ne samo u Srbiji, već i u svim evropskim zemljama.

    – Zato je deo strategije naše banke da tim firmama obezbedimo i stručno savetovanje. U svim našim ekspoziturama, oni mogu da računaju na nekog od stručnjaka koji će im pomoći – naveo je Kuen.

    Žiri će se truditi da od predloženih firmi odabere one najbolje, obećala je predsednica žirija Jelena Bulatović iz Srpske asocijacije menadžera.

    – Tih 50 firmi koje odaberemo dobiće promociju u „Blicu“, a najbolja firma dobiće i nagradu od 20.000 evra – podsetila je Bulatović.

    Članovi žirija:
    – Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija
    – Jelena Bulatović, v.d. izvršnog direktora Srpske asocijacije menadžera (predsednik žirija)
    – Srđan Andrijanić iz Nacionalne službe za zapošljavanje
    – Aleksandar Gračanac, Privredna komora Srbije
    – Miljan Ždrale, EBRD
    – Verica Radovanović, direktor odeljenja za mala preduzeća Sosijete ženeral banke
    – Danijela Nišavić, novinar „Blica“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE