Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović: Cena gasa u proseku 370 dolara

    Direktor državnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović najavio je da će krajem sedmice na razgovorima u Moskvi biti dogovorena konačna cena gasa za ovu godinu i da očekuje da ona bude u proseku 370 dolara za hiljadu kubnih metara.

    „Većina elemenata godišnjeg ugovora o snabdevanju gasom iz Rusije je pripremljena i očekujem da se na razgovorima u Moskvi krajem nedelje dogovorimo i o konačnoj ceni za 2013, koja će u proseku biti oko 370 dolara za hiljadu kubnih metara gasa“, rekao je Bajatović za Blic.

    Bajatović je rekao da bi ugovor mogao da bude potpisan krajem februara, ali da će saglasnost morati da daju upravni odbori „Srbijagasa“ i „Gasproma“.

    Upitan da li će povoljnija cena ruskog gasa smanjiti račune potrošača, Bajatović je rekao da je cena gasa i dalje ispod tržišne i da će biti dobro ako Srbija uspe da je održi takvom do kraja grejne sezone.

    „Sadašnja cena za distributere je na nivou od 355 dolara, tako da će povoljnija cena uvoza samo smanjiti gubitke ‘Srbijagasa’, ali ih neće do kraja eliminisati“, rekao je Bajatović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE