Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goldman Sachs unapređuje investicioni imidž Rusije

    Jedna od vodećih svetskih banaka Goldman Sachs radiće na poboljšanju investicionog imidža Rusije, prenose ruski mediji pozivajući se na memorandum o razumevanju između njujorške banke, Ministarstva za ekonomski razvoj i Ruskog fonda direktnih investicija potpisan u januaru.

    Naknada za Goldman Sachs, po ugovoru, neće preći 500.000 dolara u naredne tri godine. Banka će biti glavni konsultant za poboljšanje imidža, a celokupan program trebalo bi da razradi radna grupa uz učešće predstavnika Sberbanke i VTB banke.

    Prema sporazumu, Goldman Sachs je dužan da pomogne ruskoj strani u kontaktima s međunarodnim rejting agencijama, da organizuje susrete ruskih zvaničnika sa stranim investitorima i doprinese poboljšanju percepcije investicione klime u Rusiji.

    Ruska vlada je, kako prenosi Finmarket, postavila cilj da suvereni rejting zemlje još ove godine dostigne nivo „A“. Trenutno je dugoročni rejting Rusije, prema agenciji „Standard and poor’s“ na nivou „BBB“, a agencije „Fitch“ i „Moody’s“ dodelile su Rusiji analogni rejting „Baa2“.Vlada Rusije je u više navrata ukazivala da postojeće stanje investicione klime u zemlji nije zadovoljavajuće. Pored ostalog, za njeno poboljšanje je 2011. formiran Fond direktnih investicija sa zadatkom da sa privatnim investitorima realizuje zajedničke projekte.

    Predviđa se da će država u periodu od pet godina u Fond uložiti 10 milijardi dolara, što bi za deset godina trebalo da privuče 60 do 90 milijardi vezanih investicija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE