Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nafta ispod 98 dolara uoči izvještaja o nezaposlenosti u SAD

    Cene sirove nafte su se danas kretale ispod 98 dolara za barel, budući da trgovci čekaju nove ekonomske indikatore iz SAD.

    Nafta za orijentacionu isporuku u martu je u elektronskom poslovanju na Njujorškoj robnoj berzi pojeftinila za četiri centa na 97,90 dolara za barel, prenosi agencija AP.

    U Londonu je evropska marka „brent“, koja se koristi za određivanje cena različitih tipova inostrane nafte, ojačala za deset centi, na 115 dolara za barel.

    Američka privreda je u četvrtom kvartalu 2012. neočekivano zabeležila negativan rast, što je dovelo do pada na berzi, nakon januarskog skoka, koji je pogurao industrijski indeks Dau Džons gotovo do rekordnog maksimuma.

    Pored toga, zbog rasta uvoza, zalihe američke nafte povećane su za 5,9 miliona barela prošle nedelje, gotovo dvostruko više nego što su analitičari očekivali, navela je vlada u Vašingtonu.

    Obilne zalihe značajan su faktor koji sprečava rast cena nafte, iako su one skočile za šest dolara po barelu od početka godine. Međutim, nafta nije skakala iznad 100 dolara od početka maja prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE