Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kvartalni minus Deutsche banke veći od dve milijarde evra

    Deutsche banka je saopštila da je u poslednjem kvartalu prošle godine ubeležila gubitak zbog smanjenja vrednosti imovine i troškova parnica.

    Najveća nemačka banka je poslednja tri meseca 2012. završila u minusu od 2,15 milijardi evra. U istom periodu 2011. godine Deutsche banka je imala profit od 186 miliona evra.

    Uprkos gubitku u poslednjem tromesečju, Deutsche banka je za celu prošlu godinu uknjižila neto profit od 665 miliona evra prema 4,32 milijarde u 2011. godini.

    U saopštenju se navodi da je banka, zbog novih pravila, zabeležila računovodstvene gubitke od 1,9 milijardi evra po osnovu pada vrednosti imovine preuzete pre 2003. i za rizičnu imovinu i plasmane koji su u procesu prodaje.

    Izdaci za parnice Deutsche banke dostigli su milijardu evra. Banka je suočena s tužbama i istragama, kao i neke druge velike banke, zbog manipulisanja Liborom.

    Kada je reč o prihodnoj strani, Deutsche banka je u četvrtom kvartalu 2012. imala prihod od 7,9 milijardi evra, za 14 odsto vechi na godišnjem nivou.

    Prihod Deutsche banke za celu 2012. godinu dostigao je 33,74 milijardi evra.

    Direktori Deutsche banke ističu da su performanse banke u osnovnom poslovanju snažne i uprava je predložila da se akcionarima podeli dividenda od 75 evro centi po akciji. Takodje čelnici banke kažu da su izgledi za 2013. bolji nego pre godinu dana, jer se američka ekonomija oporavlja a finansijska tržišta su se primirila.

    Oni su na konferenciji za štampu na kojoj su predstavili poslovne rezultate istakli i da je restrukturisanje Deutsche banke „put koji će potrajati godinama a ne mesecima“.

    Deutsche banka je, takodje, najavila otpuštanja i smanjenja troškova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE