Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta nam sve radi Facebook?

    Nedavno završeno obimno istraživanje o uticaju Facebook-a na svakodnevne živote njegovih korisnika, donelo je na svet rezultate koji pokazuju da ova društvena mreža izaziva veći stres od ostalih društvenih mreža. Ali, isto tako veoma utiče na podizanje raspoloženja.

    Čak 20% ispitanika je navelo da ih FB navodi da se loše osećaju. Isti procenat tvrdi da im FB stvara najveći stres. Gotovo polovina ispitanika je zato istakla da im ova društvena mreža podiže raspoloženje i da ima povoljan uticaj na živote.

    Čak 45% je navelo da nikako ne voli da vidi sebe na tuđim stranicama ili statusima koje drugi kreiraju. To je uglavnom zato jer im ne prija da ih neko locira gde su bili i kada.

    LinkedIn, Twitter i Youtube ne izazivaju stres po ovom istraživanju, baš kao ni MySpace (zato jer ga više niko ni ne koristi). Mreže koje imaju najblagotovrniji uticaj na ljude su ipak Instagram i Pinterest.

    Ovo istraživanje je navelo i da od učestalosti poseta društvenim mrežama zavisi i naše raspoloženje. Recimo, ako svoj profil proveravate češće nego inače, očekivano je da će vam biti dosadno i nezanimljivo. Pad raspoloženja je neminovan. A, ako svoj profil proveravate ređe ili vas neko vreme uopšte nema, naravno da ćete se osećati odbačeno, kao da nikome nije stalo do vas, kao da su vas svi zaboravili. Čak i oni koji redovno prate svoj profil i aktivnosti prijatelja, kažu da im je često dosadno – čitaju iste komentare, gledaju fotografije…ništa što zaslužuje pažnju.

    Neraspoloženi zbog FB ili ne, činjenica je da ste zavisnik.
    M.P.

    Pročitajte i ovo:

    Facebook: Pošaljite poruku našem gazdi za 100 dolara




    Sedam razloga zašto ljudi ne vole vaše statuse na Facebooku




    Šta možete da naučite od kompanija poput Facebook-a i Twitter-a

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE