Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS planira ulaganja u obnovljive izvore energije

    Elektroprivreda Srbije (EPS) planira da revitalizuje 15 malih hidroelektrana koje su u vlasništvu te kompanije i da izgradi osam novih, najavilo je rukovodstvo tog preduzeća.

    Za rekonstrukciju malih hidroelektrana u sastavu EPS-a to preduzeće uzelo je kredit od 23 miliona evra, a za izgradnju novih potrebno je dodatnih oko 20 miliona evra. EPS analizira i mogućnost izgradnje farme vetroelektrana u Kostolcu, snage 30 megavata, čija je vrednost procenjena na 50 miliona evra.

    Razmatra se opcija izagradnje vetroparka u Čajetini, snage pet megavata, za koji je EPS već potpisao memorandum o saradnji sa kompanijom Vatpik. EPS je, kada je reč o ulaganju u obnovljive izvore energije, sa gradovima Užice i Kragujevac potpisao memorandume za izgradnju postrojenja koja koriste otpad za proizvodnju električne energije.

    Tim poslovima će se baviti posebno privredno društvo u sastavu EPS-a pod nazivom „EPS Obnovljivi izvori“. O iskorišćenju potencijala biomase u EPS-u se još ne razmišlja.

    Realizacijom ovih projekata EPS nastoji da aktivno učestvuje na regionalnom tržištu električne energije i da doprinese povećanju izvoza struje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE