Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Alpina dostavila novi plan radova na Koridoru 10

    Preduzeće Koridori Srbije saopštilo je danas da je austrijska Alpina dostavila tom preduzeću novi plan gradnje dve deonice Koridora 10, ali da će ugovor sa tim izvodjačem biti raskinut ako početkom gradjevinske sezone ne nastavi radove.

    „Ukoliko austrijska Alpina i pored dostavljenog dinamičkog plana, početkom gradjevinske sezone ne nastavi radove na izgradnji Koridora 10, država će raskinuti ugovor, povući će bankarsku garanciju i raspisati tender za novog izvodjača“, navodi se u saopštenju.

    Taj posao, kako se dodaje, Koridori Srbije odradiće u saradnji sa Svetskom bankom, koja kreditira izgradnju ovog dela najvažnijeg drumskog pravca u Srbiji.

    Kako se navodi, razlog je probijanje rokova za više od 18 meseci.

    U saopštenju se navodi da plan koji je Alpina dostavila sadrži detaljnu dinamiku izvodjenja svih preostalih radova na nedovršenim deonicama, uz neophodnu vremensku odrednicu za sve radove.

    Po ovom planu, deonica od Pirota do Dimitrovgrada trebala bi da bude završena do kraja 2013.godine.

    Pojedini objekti na Obilaznici Dimitrovgrada biće završeni do kraja 2013. godine, dok bi kompletna trasa sa 7 mostova trebalo da bude završena do kraja 2014. godine.

    Alpina na obilaznici oko Dimitrovgrada gradi dve deonice, Pirot Istok- Dimitrovgrad i Obilaznicu Dimitrovgrada, pri čemu je stepen završenosti prve deonice 89 odsto, a druge 62 odsto.

    Radovi na Obilaznici Dimitrovgrada započeti u aprilu 2010., sa rokom od 720 dana. Dužina deonice je 8,6 km. Radovi na deonici Pirot istok- Dimitrovgrad započeti su u novembru 2010. godine, sa rokom od 540 dana. Dužina ove deonice je 14,3 km.

    Radovi na deonici Pirot-Dimitrovgrad finansiraju se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, dok radove na Obilaznici oko Dimitrovgrada kreditira Svetska banka. Ukupna vrednost ugovorenih poslova za obe deonice iznosi 59,3 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE