Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Srbiji je i to moguće: Fond za razvoj splavova

    Zemunski splav „Bahus“, koji je pre nepune četiri godine od države dobio kredit od čak 200.000 evra, stavio je katanac na vrata i završio poslovanje početkom ovog meseca.

    Da stvar bude zanimljivija, ovaj ugostiteljski objekat je od Fonda za razvoj dobio pozamašna sredstva iako je poslovao sa gubitkom, piše Alo!

    Prema podacima do kojih je beogradski list došao, ugostiteljski objekat „Bahus“ je 2009. godine dobio kredit za podsticanje kvaliteta ugostiteljske ponude u visini od 21 milion dinara iako je prethodnu 2008. godinu završio u gubitku. Naime, te godine je gubitak iznad visine kapitala iznosio 12.447.000 dinara.

    Za ovaj zemunski klub ništa nije krenulo nabolje ni u godini kada su od Fonda odobreni milioni.

    Osnovni podaci iz godišnjeg finansijskog izveštaja na sajtu Agencije za privredne registre pokazuju da je „Bahus“ 2009. godine pretrpeo neto gubitak od 4,2 miliona dinara, dok im je neto dobitak iznosio nula dinara.

    Splav je nastavio da posluje sa gubitkom do zatvaranja, koje je zvanično zavedeno u APR-u 4. februara ove godine.

    Indikativno je i da, iako ovakve kredite država dodeljuje firmama i objektima kako bi doprinele većem zapošljavanju građana, klub „Bahus“ je čak uspeo da smanji broj zaposlenih. Prema zvaničnim podacima, 2008. je na splavu radio jedan radnik, a od 2009. do 2011. „Bahus“ nije imao ni jednog jedinog zaposlenog.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE