Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sunoku uslovno odobreno spajanje sa Hellenic Sugar-om

    Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) Srbije odobrila je uslovno Kompaniji Sunoko koncentraciju, koja bi nastala kupovinom grčke industrije Hellenic Sugar (Hellenic Industry SA).

    Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu te komisije (kzk.org.rs), prvi uslov je da Sunoko, ako pobedi na tenderu za kupovinu Hellenic Sugar-a, proda jednu od šećerana koju ta grčka kompanija ima u Srbiji, a drugi da Komisiji dostavlja sadržinski unapred definisane šestomesečne izveštaje.

    Kompanija Sunoko koja je deo MK grupe, najveći je proizvođač i izvoznik šećera u Srbiji, gde poseduje šećerane u Vrbasu, Pećincima, Kovačici i Baču. U vlasništvu Hellenic Sugar-a su dve šećerane u Srbiji – Fabrika šećera „Crvenka“ i Fabrika šećera „Šajkaška“ u Žablju.

    Precizira se da bi Sunoko nakon eventualne kupovine Hellenic-a, na predvišeni način i u predviđenom roku, morao da otuđi fabriku šećera „Šajkaška“ iz Žablja, koja je trenutno pod kontrolom kompanije Hellenic  Sugar. 

    Time bi, kako se navodi, tržišni udeo Sunoka u odnosu na ukupni nominalni kapacitet prerade šećerne repe svih učesnika na tržištu proizvodnje šećera u Srbiji bio sveden na oko 65 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE