Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor osniva banku u Srbiji

    Telekomunikaciona kompanija Telenor namerava da osnuje ili kupi banku u Srbiji, izjavio je generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm.

    On je kazao da se razmatra dobijanje licence za osnivanje nove banke, kupovina neke od postojećih banaka u Srbiji ili pružanje usluga kroz partnerstvo.

    „Sve tri opcije se razmatraju. Konačna odluka još nije doneta“, kazao je Fredhajm.

    Predstavnici Telenora, istakao je on, razgovaraju sa Narodnom bankom Srbije o tome kako u centralnoj banci vide te ambicije i da li Telenor ispunjava uslove da ima udeo u nekoj banci u Srbiji.

    „Telenor nije zvanično počeo proceduru za dobijanje licence za osnivanje banke u Srbiji“, dodao je Fredhajm.

    Generalni direktor Telenora u Srbiji je kazao da ne postoji neki određeni rok za realizaciju plana za osnivanje ili kupovinu banke u Srbiji.

    „Imamo čvrstu volju i rešeni smo da je to strategija u pravcu u kojem želimo da idemo“, kazao je Fredhajm i precizirao da će banka biti odvojeno pravno lice, sa posebnim sistemom upravljanja.

    Na pitanje novinara da li se analizira kupovina hrvatskog mobilnog operatera Tele2, on je kazao da je to pitanje za centralu Telenora u Norveškoj.

    „Telenor grupa traži prilike za širenje u regionu, ali bi odgovor na pitanje za svaki konkretan slučaj verovatno bio ‘bez komentara'“, kazao je Fredhajm.

    Direktor finansijskih servisa u Telenoru u Srbiji Martin Navratil kazao je da je mobilno bankarstvo i pružanje finansijskih usluga jedan od strateških pravaca razvoja norveške Telenor grupe i dodao da na azijskom tržištu već posluju i u toj oblasti.

    Navratil je kazao da se banka u Srbiji ne bi bavila koroprativnim poslovima, kao što je davanjem kredita preduzećima, već da je ciljna grupa pružanje usluga korisnicima i stanovništvu.

    Prema njegovim rečima, to bi podrezumevalo i usluge mobilnog bankarstva, prikupljanje štednje i kreditiranje.

    Navratil je naveo da je Telenor najveći provajder finansijskih usluga u Pakistanu, a da u Maleziji pružaju finansijske usluge u partnerstvu sa bankom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE