Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani preuzimaju Agroživ?

    Srbijagas, vlasnik žitištanske kompanije Agroživ, najavljuje strateškog partnera koji bi mogao da preuzme domaćeg lidera u proizvodnji pilećeg mesa.

    Prema izjavi generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, kupac iz inostranstva, zainteresovan za preuzimanje Agroživa, već je pronađen. Sada preostaje da se država izjasni o ovom poslovnom aranžmanu.

    „Agroživ će za gazdu dobiti Italijana, ako se Vlada Srbije sa tim složi. Reč je o kompaniji koja ima 1,2 milijarde evra godišnji promet u mesu“, otkrio je Bajatović, ali nije izneo detalje o ovoj prodaji.

    U „Agroživu“, koji je nosilac privrednog razvoja male i nerazvijene banatske opštine Žitište, pažljivo prate sve informacije o potrazi za strateškim partnerom. Kompaniji je doskora pretila dezintegracija zbog najavljene prodaje privrednih društava u stečaju, koja su usko povezana sa radom „Agroživa“.

    U Vladi je krajem januara postignut dogovor da se spreči urušavanje poslovnog sistema. Odložena je i prodaja preduzeća u stečaju, čije objekte trenutno koristi „Agroživ“. Najavljena je potraga za strateškim partnerom, koji jedino može da odredi budućnost „Agroživa“ i domaće proizvodnje živinskog mesa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE