Predsednik UO Gasprom-a Aleksej Miler dolazi u Srbiju - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Predsednik UO Gasprom-a Aleksej Miler dolazi u Srbiju

Predsednik Upravnog odbora Gasprom-a Aleksej Miler 28. februara treba da dođe u radnu posetu Srbiji, tokom koje će biti razgovarano o ceni ruskog gasa za našu zemlju.

Takođe, razgovaraće se i o početku izgradnje Južnog toka koja treba da počne u prvoj polovini godine, rečeno je u Srbijagasu.

– Prema onome što je dogovoreno sa najvišim predstavnicima kompanije Gasprom, izvesno je da će Miler 28. februara doći u radnu posetu Srbiji, tokom koje će biti reči o početku izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, izgradnji gasnih centrala, novim skladištima gasa koji će se graditi u našoj zemlji, kao i o ceni ruskog gasa za srpsko tržište i o Naftnoj industriji Srbije – naveli su u Srbijagasu.

Predstojeća poseta Milera Srbiji je, kako je istaknuto, “na neki način kruna svega što je do sada urađeno” u saradnji dve zemlje u energetskom sektoru.

Iz Srbijagasa najavljuju da je dugoročni ugovor za isporuke ruskog gasa Srbiji usaglašen i da će njegovo potpisivanje uslediti čim to Srbijagasu odobri Vlada Srbije.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE