Gradnja Južnog toka u Srbiji ide po planu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Gradnja Južnog toka u Srbiji ide po planu

  “U skladu sa Akcionim planom, gradnja Južnog toka u Srbiji planirana je za januar 2014. godine, tako da projekat u potpunosti ide po planu”, istakli su u Gaspromu.

  Kako je navedeno, generalni direktor Gasproma Aleksej Miler uskoro će posetiti Srbiju i sa srpskim zvanicnicima i predstavnicima kompanija razgovarati, pre svega, o Južnom toku i snabdevanju Srbije ruskim gasom.

  Skupština Srbije usvojila je 19. februara zakon kojim se ubrzava eksproprijacija zemljišta i dobijanje dozvola za gradnju Južnog toka kroz Srbiju.

  Gasovod Južni tok dopremaće ruski gas cevovodom ispod Crnog mora, a zatim kopnenim putem preko Bugarske, Srbije, Madjarske, Slovenije i Italije do potrošača u jugoistočnoj Evropi i EU.

  Gradnja tog gasovoda vrednog oko 16 milijardi evra počela je u decembru 2012. u Rusiji, a prve količine gasa trebalo bi da budu isporučene krajem 2015. godine.

  Deonica u Srbiji duga je više od 400 kilometara, vrednost investicije je 1,7 milijardi evra, a taj deo projekta realiziju Gasprom i Srbijagas kroz zajedničku firmu Južni tok Srbija u kojoj je ruski udeo 51 odsto, a srpski 49 procenata.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE