Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ATP Vojvodina: Poverioci traže prinudnu naplatu potraživanja

    Juče oko 17 sati završen je sastanak poverilaca ATP Vojvodine, na kome je dogovoreno da se prinudno naplate potraživanja.

    Predstavnik bivših radnika ATP Vojvodina Ljubomir Lelović rekao je za Radio-televiziju Vojvodina da radnici očekuju da im budu isplaćene zarade i da će poslodavac početi da ih isplaćuje već od sutra.

    Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da grad nije postigao dogovor s poveriocima ATP Vojvodina, zbog čega ne postoji nijedno sredstvo koje gradska vlast može da primeni kako bi sprečila naplatu.

    Najavio je da će se u slučaju prinudne naplate, odmah raditi rebalans budžeta.

    Skupština Novog Sada je u prošli petak prihvatila odluku da Grad Novi Sad pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije zatraži reviziju sudskog postupka u sporu sa ATP Vojvodina koji je nedavno izgubio.

    Odbornici vladajuće koalicije podržali su tada izveštaj stručnog tima o sagledavanju činjeničnog stanja i predlaganja rešenja u sporu koji je protiv Grada vodila ATP Vojvodina. Taj stručni tim za ocenu validnosti ugovora Novog Sada i ATP "Vojvodina" doneo je krajem januara mišljenje da je Grad ispunio sve ugovorne obaveze prema tom preduzeću prilikom izgradnje nove autobuska stanice.

    Privredni apelacioni sud u Beogradu doneo je, medjutim, pre dve nedelje odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,3 milijardi dinara obešteti ATP Vojvodina u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice.

    Sud je ocenio da Grad nije poštovao tadašnji Generalni urbanistički plan, kojim je predvidjeno da sadašnja Medjumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP Vojvodina.

    Foto: www.novinenovosadske.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE