Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najskuplja srpska predstava premijerno u Beogradu

    Beogradska premijera predstave "Konstantin", jedne od manifestacija u okviru Državnog programa proslave jubileja "Milanski edikt 313 – 2013, Srbija", biće održana večeras u Narodnom pozorištu, u prisustvu državnog vrha i drugih visokih zvanica.

    Predstavi će prisustvovati predsednik Tomislav Nikolić, patrijarh srpski Irinej i članovi diplomatskog kora.

    Drama govori o životu Konstantina Velikog kroz prizmu najbitnijih trenutaka iz njegovog života. Radnja počinje u proleće 337. godine u vojnom logoru blizu Nikomedije gde zatičemo imperatora u pohodu na Persiju. Teško bolestan Konstantin govori o mladosti provedenoj u rodnom Naisu.

    Naporedo sa istorijskom ravni priče predstavljen je i jedan Konstantin koji pati i sumnja, voli i greši, čovek od krvi i mesa, sin, otac, suprug… A poseban deo posvećen je njegovoj reformatorskoj delatnosti i preobraćenju u hrišćanstvo.

    U predstavi učestvuju glumci iz osam pozorišta. Rimskog cara Konstantina, rođenog u Naisusu, na teritoriji današnjeg Niša, igra u mladim danima Petar Benčina, a u starijim Miodrag Krivokapić.

    Scenograf  je Aleksandar Denić, kostimografi Biljana Nikitović i Stefan Savković, kompozitor Vladimir Pejković, autor video dizajna Dorijan Kolundžija.

    Posle Niša i Beograda predstavu će videti publika u više gradova Srbije, kao i u regionu i daljem inostranstvu.

    Prva izvedba "Konstantina", po tekstu Dejana Stojiljkovića u režiji Juga Radivojevića, održana je u Nišu 27. februara. Premijeru je pratilo pitanje prevelikih sredstava koja su za ovaj komad izdvojena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE