Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    “Galenika“ i dalje bez strateškog partnera

    Zainteresovanima za „Galeniku“ u ponedeljak je prošao rok do kog su mogli da najave učešće u tenderu. Istekao je produženi rok za prijavljivanje, a pismo o namerama kompanije mogu da dostave do 1. aprila. U Ministarstvu finansija i privrede do tog dana ne žele da otkrivaju ima li i koliko firmi spremnih da ulažu u srpsku fabriku lekova.

    – S obzirom na to da je u toku postupak podnošenja prijava za učešće u postupku dostavljanja pisma o namerama za strateško partnerstvo sa „Galenikom“, podaci o podnetim prijavama se smatraju poverljivim podacima i nije ih moguće saopštiti u ovom momentu – odgovaraju u Ministarstvu finansija i privrede.

    Iz Ministarstva finasija se, međutim, pre dve nedelje čulo da su četiri kompanije zaintesovane za „Galeniku“. Kanadski „Valijant“ se pominje od prvog dana, a nezvanično o našoj fabrici lekova razmišljaju još i „SCS international“ iz Amerike, „Baterje farma“ iz Saudijske Arabije i hrvatski „Belupo“.

    Vlada Srbije je međunarodni javni poziv objavila 15. januara. Cilj je da Vlada prikupi što više predloga kako bi našli rešenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE