Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prolećni saveti poznatog frizera: Pravilno negujte kosu i stavite tačku na ravne šiške

    Poznati beogradski frizer Danilo Mataruga može se pohvaliti dvadesetogodišnjim iskustvom i velikim brojem zadovoljnih mušterija koje mu veruju i svoju kosu prepuštaju njegovoj veštini. 

    Na ulasku u proleće za naše čitaoce otkriva tajne pravilne i brze nege kose. I, stavlja tačku na ravne šiške

    Šta prolece radi kosi?

    – Zima je učinila svoje – loša ishrana i velike temperaturne promene negativno su uticali na kosu pogotovo ako je duga i hemijski tretirana. Zato sada, na početku proleća, počnite sa negom kose iznutra – jedite više zvežeg voća i povrća i integralne žitarice

    Najbolji savet za martovsku negu kose

    – Pored ishrane, veoma je važno da pravilno perete kosu. Dok nanosite šampon, ne budite lenji da minut do dva blago masirate koren dlake što pospešuje prokrvljenost i omogućava da kvalitetni sastojci lakše prodru u dlaku.  Posle pranja nanesite  pakovanje.  Da biste koje vam odgovara, posle tretmana i sušenja, kosa treba da izgleda sjajnije, a pod prsitma ne bude kruta i suva.  Pakovanja se nanose ne samo da bi se kosa nahranila, već i da se zaštiti od spoljašnjih štetnih uticaja (feniranje, prljavština iz vazduha, sunce)  Ovo je sasvim dovoljna nega ukoliko nemate veći problem.

    Šta će nam novo doneti proleće (osim potrebe za novom frizurom)?

    – Ove godine je veliku pažnju izazvalo senčenje krajeva sa tamnijim izrastkom, popularno nazvan “ombre”, (“senka” na francuskom).  Iako je potrebno da par puta odete kod frizera za potpun efekat, kasnije je vrlo lako za održavanje i ne zahteva farbanje svakog meseca (pod uslovom da koristite prirodne nijanse koje će vam se uklapati sa tenom). Veoma interesantno izgleda na dugim kosama i srednje dužine, posebno ukoliko se urade talasi i ako je kosa ošišana blago stepenasto. Ako izaberete ovakav izgled, sigurno ćete biti u trendu.  

    Da li je početak proleća idealno vreme da drastičnu promenu boje kose?

    – Ako pratimo sve promene u raspoloženju i hormonske dizbalanse koji su vrlo uobičajeni kod žena, onda je proleće najbolji deo godine kada ćete na sebi uraditi nešto potpuno drugačije. Zbog prelećnih depresija se osećamo umorno, bezvoljno i nezainteresovano. Promenu frizure u takvoj fazi ne savetuju samo frizeri, već i savremena psihijatrija, jer kada uradite kompletni hair make over dobićete elana da popravite ili osvežite mnoge druge stvari koje su spavale i čekale tokom zime. Dakle, samo hrabro!

    Kakva je to minimalna nega kose za maksimalan efekat?

    – Muška ili ženska, kosa zapravo treba mnogo manje nege nego što mislimo. Šampon koji odgovara tipu kože je dovoljan za negu skalpa, dok kod srednje dugih ili dugih kosa treba uključiti i pakovanje. Danas ima puno kompanija koje proizvode pakovanja i maske koje se ne drže duže od minut-dva da bi se dobio pun efekat. Ukoliko to ponavljate svaki put kada perete kosu, posle par meseci videćete odličan rezultat.

    Da li su FLAT šiške izašle iz mode?

    – Flat ili potpuno ravne šiške su zaista izašle iz mode, iako ih još viđam na našim sugrađankama. Njihovo mesto su zauzele polukružne i reckave, sa ponekim stepenom sa strane.  Prirodan izgled je veoma popularan, a to nećete dobiti ravno sečenim i peglanim šiškama.

    Savet za poslovnu frizuru

    – U zavisnosti  od posla, verujem da mnoge žene treba da poštuju pravilnike o oblačenju, što uključuje i frizure. Ukoliko zbog posla ne možete da se igrate bojama i frizurama, a to želite, uradite nešto što volite a što neće biti teško da se pokupi u rep ili zakači šnalom. Time ćete zadovoljiti i poslovno okruženje i svoju želju.

    I, za kraj nekoliko dobrih saveta iskusnog frizera…

    – Da biste kosu održavali negovanom i zdravom, ne bi bilo loše da se držite par jednostavnih recepata:
    Pronađite šampon i pakovanje koje odgovara vašem tipu kose i kože
    Ako koristite pegle za kosu ili figaro, neka to ne bude češće od tri puta mesečno
    Ne opterećujte se trendovima – nosite frizure koje vas čine zadovoljnim i sa kojima se osećate komforno

    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE