Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ‘Slobodne note’ Konče Buike večeras u Sava centru

    Umetnica čiji je jedinstven spoj flamenka, džeza, soula i bluza, list "New York Times" opisao kao "blistav, veličanstven i sjajan" predstaviće se večeras publici u Sava centru u okviru Gitar art festivala.

    Konča Buika ne priprema koncertni program unapred, pošto ga, kako sama navodi, uvek zaboravi, pa je zbog toga postala "majstor u improvizaciji".

    Sebe ne doživljava ni kao džez, ni kao flamenko pevačicu.

    "Stavite svoje nadanje u slobodne note i zaboravite sve ostalo. Nemam znanje i ne razmišljam o onome što radim. Note su pametnije od mene. Izađem, otpevam, slobodne note su u meni spremne da izađu. Ljudi mi kažu da pevam džez, flamenko, fanki, ali ja samo pevam i nisam odgovorna za to što vi čujete", rekla je Buika.

    Uprkos tome što nema muzičko obrazovanje, odlučila se da napiše operu.

    "Veoma sam ambiciozna i ne dozvoljavam da u mojoj glavi postoje granice. Opera je u stanju da podrži veliku poeziju. Ne možete svoju životnu priču da predstaviti u pesmi od četiri minuta, ali možete u operi", rekla je pevačica, koja trenutno radi i na novom albumu.

    "Muzika je kao arhitektura. Njome mogu da se grade katedrale. Mi živimo u malom prostoru i to nije fer, jer možemo da živimo u zamku", istakla je Buika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE