Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IT lideri u ‘Bici za porodilišta’

    U organizaciji Američke privredne komore u Srbiji i Fonda B92, 18. marta 2013. godine biće održan prvi donatorski skup za podršku projektu „Bitka za porodilišta“. Skup će po prvi put okupiti kompanije koje posluju u okviru IT industrije sa zajedničkim društveno odgovornim ciljem da se pomogne porodilištima širom Srbije.

    Borko Kovačević, direktor marketinga Microsofta za Balkan, za BizLife govori o zajedničkoj inicijativi kompanija koje posluju u okviru najprofitabilnije privredne grane u Srbiji

    Kako se došlo na ideju o povezivanju kompanija IT industrije u podršci projektu „Bitka za porodilišta“?

    Cilj „Bitke za porodilišta“, humanitarne akcije Fonda B92, jeste opremanje svih porodilišta u Srbiji medicinskom opremom od vitalnog značaja za kvalitet zdravstvene nege koja se pruža novorođenim bebama. Ova akcija predstavlja nastavak akcije „Bitke za bebe“, u kojoj je za potrebe srpskih porodilišta, doprinosima kompanija i pojedinaca, nabavljeno 207 inkubatora.

    Kompanija Microsoft, zajedno sa ostalim kompanijama, inicirala je akciju IT lidera u “Bici za porodilišta” da bismo nabavili i druge potrebne aparate.

    Udružili smo snage i prikupljamo sredstva za opremanje svih porodilišta u Srbiji savremenim CTG aparatima. CTG aparati koriste se za nadgledanje rada bebinog srca tokom pozne trudnoće i prilikom porođaja, i od ogromnog su značaja za pravovremeno utvrđivanje i otklanjanje rizika po bebino zdravlje.

    Želeli smo da usmerimo zajedničke napore da budućnost učinimo boljom.

    Koliki je značaj IT industrije za Srbiju, kako u cilju unapređenja poslovne klime, tako i za poboljšanje društvenih uslova života?

    Softver je postao nezamenjiv produkcioni alat preduzećima i organizacijama u svim sektorima, a IT je nezaobilazna komponenta u svakodnevnom životu – od telefona do automobila, od zabave do nauke.

    Kompanija Microsoft je lider u razvoju softvera, a druge IT kompanije su lideri u svojim oblastima i svi zajedno kao takvi snosimo veliku odgovornost da ličnim primerom promovišemo društveno odgovorno poslovanje.

    IT industrija omogućava privredni i civilizacijski rast, ali on nije moguć bez novih generacija i naša je obaveza da te generacije podignemo.

    Da li je ovaj donatorski skup prvi takve vrste i prvi koji okuplja kompanije IT industrije sa jednim zajedničkim društveno odgovornim ciljem? Koje kompanije su se do sad priključile?

    Kompanija Microsoft posvećena je radu na stvaranju uslova za mlade, za njihovu edukaciju, posvećena je izgradnji klime koja će biti od pomoći i stanovništvu i privredi da iskoriste svoj puni potencijal.

    Osim Microsofta, među inicijatorima akcije u „Bici za porodilišta“ su i ComTrade, eSmart Systems, HP, SAGA, a pridružili su se i Aigo BS, Intel, Oracle, OSA-Računarski inženjering, SBS.

    Ova akcija IT lidera je prva, ali ne i poslednja akcija koju ćemo inicirati i u kojoj ćemo učestovati. Verujemo da ćemo dati primer i ostalim industrijama – bankarstvu, farmaciji, trgovini da urade nešto slično.

    Koja će biti namena prikupljenih sredstava i koji iznos sredstava se očekuje?

    Za sada su IT lideri prikupili dovoljno sredstava za pokrivanje troškova nabavke 35 odsto potreba za CTG aparatima na nivou cele Srbije. Očekujemo da će ta potreba biti u potpunosti zadovoljena nakon priključivanja i ostalih IT kompanija bez obzira da li su velike ili male, jer ovo je akcija cele IT industrije!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE