Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neophodan poslovni forum privrednika Srbije i BiH

    Trebalo bi što pre formirati poslovni forum privrednika Srbije i Bosne i Hercegovine, ocenili su danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

    Ljajić i Šarović su bilateralnim susretom u Beogradu otvorili prvu sednicu Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i BiH i najavili usaglašavanje tekstova memoranduma o zajedničkom nastupu na trećim tržištima i saradnji u oblasti telekomunikacija, navodi se u saopštenju iz Ljajićevog kabineta.

    Ljajić i Šarović su tokom bilateralnog susreta i sednice Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje definisali oblasti saobraćaja, poljoprivrede, energetike, prekogranične saradnje i zaštite životne sredine kao prioritetne.

    Oni su naglasili da postoji veliki potencijal za unapređenje odnosa i u drugim granama, uzimajući u obzir veliku komplementarnost privreda i tržišta dve zemlje.

    Potpredsednik Vlade Srbije istakao je potrebu za što češćim susretima političkih i privrednih delegacija dve države, koji će rezultirati konkretnim oblicima saradnje, s obzirom na to da je BiH peti spoljnotrgovinski partner Srbije i po obimu plasmanna robe treće izvozno tržište, piše u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE