Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić sa Izraelcima o izgradnji infrastrukture

    Izraelska kompanija Israel Electric i grupa kompanija Merhav zainteresovani su da investiraju u saobraćajnu infrastrukturu Srbije, saopštilo je srpsko ministarstvo saobraćaja.

    Kako se navodi, na sastanku ministra saobraćaja Srbije Milutina Mrkonjića i privredne delegacija iz Izraela bilo je reči o "modalitetima ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, pre svega u obnovu železničke pruge na Koridoru 10".

    Dodaje se da je saradnju sa izraelskim kompanijama moguće ostvariti ulaganjem u železnički koridor 10, u radove na obilaznici oko Beograda, kao i projekat izgradnje pruge izmedju Beograda i Budimpešte.

    Mrkonjić posebno je istakao da je reč o investicijama koje su planirane Master planom privrednog razvoja Srbije do 2020. godine, od kojih su mnoge u poodmaklim fazama.

    Kako je rekao, intenzivno se radi na projektima i studijama izvodljivosti, što je slučaj i sa realizacijom nedavno pokrenute inicijative o povezivanju Beograda i Budimpešte vozovima koji će razvijati brzine veće od 160 kilometara na čas.

    Mrkonjić je Izraelcima rekao da bi eventualni modeli saradnje podrazumevali sve varijante – od kredita, modela privatno-javnog partnerstva, pa sve do koncesija.

    Članovi izrelske delegacije su predložili da sledeći korak konkretne saradnje otpočne sporazumom izmedju Vlada Srbije i Izraela, kako bi se pojednostavile procedure vezane za angažovanje sredstava i ubrzalo učešće tih kompanija koje su u raznovrsnim poslovima od energetike do izgradnje pruga angažovane širom sveta.

    "Visoka privredna delegacija iz Izraela učiniće sve da vrlo brzio dogovori potpisivanje sporazuma izmedju dve vlade, što će širom otvoriti vrata i ostalim potencijalnim investitorima da pronadju interes i ulažu u Srbiju", navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE