Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da je YouTube država bila bi treća po veličini u svetu

    Popularni internet servis YouTube za razmenu video-sadržaja posećuje više od jedne milijarde ljudi mesečno, a snažnom rastu njegove popularnosti i korišćenja doprinela je upotreba "pametnih" telefona, objavila je kompanija.

    Direkcija YouTubea istakla je da svaki drugi korisnik interneta posećuje njihov sajt, još od osnivanja, 2005. godine, prenosi švajcarski list 24 sata,

    "Da je YouTube jedna država, bili bismo treća po veličini u svetu, posle Kine i Indije", dodaje Grupa, koja posluje u okviru Googlea.

    Firmu YouTube je 2006. godine kupio Google za 1,65 milijardi dolara, ali još uvek nije otkrio da li ova internet platforma generiše profit. Pored nebrojenih video-datoteka koje postavljaju amateri, YouTube je počeo da dodaje i profesionalne priloge kako bi privukao javnost, a Grupa je krajem januara ove godine najavila i ponudu za pristup određenim sadržajima na bazi pretplate.

    Portparol YouTubea ističe da mnogi kreatori priloga smatraju da bi mogli imati koristi od pretplata, tako da je Grupa ovo uzela u obzir, i dodaje da će različiti sadržaji imati i različite tipove plaćanja. YouTube je još 2011. pokrenuo lanac besplatnih tematskih sadržaja, pripremajući teren za stvaranje lanca plaćenih priloga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE