Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova hapšenja u aferi Azotara

    U nastavku akcije u slučaju Azotara inspektori Radne grupe Uprave kriminalisticke policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminak lišili su slobode 11 osoba za koje se sumnja da su to preduzeće u restruktuiranju oštetili za gotovo 420 miliona dinara, dok se za jednom osobom intenzivno traga, potvrdio je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

    Prema njegovim rečima slobode su lišeni komercijalni direktor HIP "Azotare" Pančevo Vlada Krković, direktor "GB Frigologistik"doo Novi Sad Branko Jurišić, vlasnik predužeća "GB Frigologistik" Slavko Guberinić, Radivoje Božović iz Sremske Kamenice, Drago Stojaković iz Novog Sada, vlasnika i direktora preduzeća "Neno trejd" Zorana Mijajlovića iz Vrbasa.

    Slobode je lišeni i vlasnik preduzeća "Alero union" iz Vrbasa Savo Roganović, vlasnik preduzeća "MAT" iz Novog Sada Drago Popin, vlasnik preduizeća "Agro bosman" iz Novog Sada Milisav Filipić, vlasnik preduzeća "Agro fiš trejd" iz Subotice Saša Ostojić, vlasnik preduzeća "Jokom" iz Beograda Bojan Joksimović.

    Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

    Dopunom krivične prijave biće obuhvaćeni i privremeni zastupnik kapitala "HIP Azotara" Radoslav Vujačić iz Novog Sada, kao i zamenik direktora Mihailo Grujić, protiv kojih je 24. novembra prošle godine podneta krivična prijava i određen pritvor.

    Osumljičeni Vujačić, Grujić i Krković su u toku 2010 i 2011. godine omogućili preduzećima "Frigologistik", "Mat", "Agro fiš trejd" i "Polet plus" da od pančevačke Azotare nabave regresirano đubrivo po cenama nižim za iznos regresa od 65,7 miliona dinara iako na to Uredbama Vlade Srbije nisu imali pravo. Time su oštetili budžet Srbije za navedeni iznos.

    Osumnjičeni Vujačić, Grujić i Krković su tokom 2010. godine prodali 15.450 tona raznog mineralnog đubriva preduzeću "GB Frigologistik", a nisu obezbedili naplatu, takođe dozvolili su ovom preduzeću dalju isporuku veštačkog đubriva uz zahtevanu i primljenu novčanu naknadu od 20 evra po toni, što iznosi 253.000 evra, čime je Azotari načinjena šteta od 194,9 miliona dinara.

    Takođe, osumnjičeni nisu obezbedili adekvatne garancije naplate prilikom prodaje 8.100 tona regresiranog mineralnog đubriva i 6.496,8 tona neregresiranog mineralnog đubriva čime je Azotari pričinjena šteta od gotovo 420 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE