Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vojvođanskim poljoprivrednicima oko milion evra kredita

    Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede započeo je realizaciju prve ovogodišnje kreditne linije namenjene poljoprivrednicima u Vojvodini, čija je ukupna vrednost oko milion evra.

    Fond je potpisao 93 ugovora o kreditima za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, staklenika i plastenika i za podizanje novih vinograda.

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da veliko interesovanje za konkurse Fonda pokazuje da ti krediti, pored toga što su najpovoljniji u državi, odgovaraju potrebama poljoprivrednika.

    "U proteklih šest godina, oko 36 milijardi dinara usmerili smo u razvoj poljoprivrede. Kada se uzme u obzir koliki je priliv sredstava u pokrajinski budžet, jasno se vidi da je poljoprivreda bila u središtu napora pokrajinske vlade", rekao je Pajtić.

    Prema njegovim rečima, povećanje izvoza i bruto proizvoda Srbije događa se zato što je poljoprivreda povećala obim proizvodnje.

    "Dakle, ova država, htela to da prizna ili ne, u velikoj meri je naslonjena, pre svega, na agrarnu proizvodnju – primarnu i sekundarnu. Zbog toga se naša podrška mora koncentrisati na ovu delatnost", kazao je Pajtić.

    Direktor Fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo rekao je da su krediti odobreni sa kamatnim stopama od jedan do dva odsto godišnje i sa dugim grejs periodom, od šest meseci do tri godine. Najavio je da će veoma brzo biti obrađeni i zahtevi za preostale dve kreditne linije: za poljoprivrednu mehanizaciju i pčelarstvo.

    Vojvođanski Fond za razvoj poljoprivrede plasirao je oko 2.200 kredita, čija je vrednost oko 14 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE