Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetske destinacije na koje turisti ne zalaze

    Ukoliko tražite jedinstvenu destinaciju za vaše sledeće putovanje možda bi trebalo da razmislite o onim koje turisti praktično još nisu otkrili. Među 25 najmanje posećenih zemalja sveta ubrajaju se Čad, Lihtenštajn, Džibuti, Sijera Leone, Severna korea, Libija, Solomonova Ostrva, Avganistan u koje se tokom godine uputi između šest i 73 hiljade turista. Predstavljamo vam pet zemalja sveta gde turisti ne zalaze.

    Maršalska Ostrva, nedaleko od Mikronezije, tokom 2011. godine posetilo je svega 5.000 turista. Problem je doći do ove destinacije jer monopol praktično drži američka aviokompanija United Airlines.  Ne nadajte se ni jeftinom smeštaju, ali kako na ostvrima praktično nema kriminala možete da spavate i na plaži. Ono što ova destinacija može da ponudi je fantastičan doživljaj ronjenja među atolskim ostrvima.

    Kiribati, ostvrsku državu smeštenu u centralnom delu Tihog okeana, 2011. videlo je svega 4.700 turista. Većina ljudi nije ni čula za državu koja pripada zemljama Komonvelta, a nema mnogo avioprevoznika koji lete ka ovoj destinaciji. Jedini je Air Pacific koji ujedno leti i do Tuvalua. Ovu ostrvasku državu u Okeaniji pre dve godine posetilo je 1.200 turista. Ukoliko nivo mora nastavi da raste Tuvalu je prva država koja će nestati.

    Usled rata, nepostojanja vlade već nekoliko godina, ekstremista,  Somaliju je tokom prošle godine posetilo svega 500 turista. Situacija se relativno smirila. Mogadiš je sada relativno sigurna destinacija, a Turkish airlines otvorila je direktnu liniju iz Istanbula i to dva puta nedeljno.

    Na prvom mestu najmanje posećenih destinacija nalazi se Nauru. Ovu malu ostvrsku državu u Mikroneziji tokom 2011. posetilo je svega 200 turista. Prostire se na 21 kvadratni kilometar i najmanja je republika u svetu. Ukoliko izaberete ovu destinaciju za vaše sledeće putovanje problem predstavljaju vize, odnosno činjenica da republika Nauru nema previše ambasada, a ka ostvru leti samo jedan avioprevoznik. Postoje svega dva hotela, jedan luksuzniji, smešten na plaži, i drugi smešten u gradu. Noćnog života nema, tako da je ovo mesto idealno za pravi odmor tokom kog možete da uživate u ronjenju među koralnim grebenima.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE