Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi čovek Gasproma sa državnim vrhom

    Predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler dolazi u zvaničnu posetu Srbiji i tom prilikom razgovaraće za najvišim državnim zvaničnicima i potpisati Ugovor o isporuci ruskog prirodnog gasa Srbiji.

    Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Ivica Dačić najpre će imati razgovore sa Aleksejem Milerom iza zatvorenih vrata, a potom će biti održan zvanični sastanak delegacija srpske vlade i Gasproma.

    Po završetku tih razgovora, u pres sali Vlade Srbije biće potpisan Ugovor o isporuci ruskog prirodnog gasa našoj zemlji.

    Protokolom je, posle toga, predviđen sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Milera, a kako je saopšteno iz pres službe predsednika Republike, tom sastanku će prisustvovati generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

    Srbijagas je ranije najavio da je predviđen sastanak Milera i sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

    Srbijagas i Gasprom, kako je najavio srpski uvoznik gasa, potpisaće Ugovor o isporukama ruskog gasa Srbiji do 2021. godine, koji će obezbediti potpunu bezbednost u snabdevanju i značajno nižu cenu gasa u narednih 10 godina.

    Ugovor će u Vladi Srbije potpisati Dušan Bajatović i Aleksej Miler, a najbitnije pogodnosti novog ugovora jesu njegova fleksibilnost, neplaćanje penala i mogućnost da se cena gasa dodatno snizi.

    Čelnici Srbijagasa i Gasproma razgovaraće i o izgradnji gasnih centrala, prisustvu ruskog kapitala u Srbiji, investicijama u energetici, kao i izgradnji novih skladišta gasa i investicijama Naftne industrije Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE