Ugovorena isporuka ruskog gasa do 2021. - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Ugovorena isporuka ruskog gasa do 2021.

  Dva ugovora o isporuci ruskog gasa Srbiji do 2021. godine, koji će zemlji obezbediti potpunu bezbednost u snabdevanju i nižu cenu gasa u narednih 10 godina, potpisana su danas u Vladi Srbije.

  Prvi ugovor su potpisali predsednik Upravnog odbora Gasprom eksporta Aleksej Miler i direktor Jugorosgasa Vladimir Koldin, a drugi su potpisali Miler, u ime Gasprom eksporta, i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, u prisustvu ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina i ministra za prirodne resurse, rudarstvo i prostyorno planiranje Milan Bačević.

  Najbitnije pogodnosti novog ugovora, kojim se Srbiji garantuje isporuka do pet milijardi kubika gasa godišnje, jesu njegova fleksibilnost, neplaćanje penala i mogućnost da se cena gasa dodatno snizi.

  Pre potpisavanja ugovora, premijer Dačić se sastao s Milerom iza zatvorenih vrata, a potom su delegacije Vlade Srbije i Gasproma razgovarale o budućim zajedničkim planovima i poslovima. Najavljeno je da će se Miler tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE