Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi rok za ‘Galeniku’

    Vlada Srbije odlučila je da ponovo, drugi put, produži rok do kog zainteresovane kompanije mogu da podnesu prijavu za učešće u postupku dostavljanja pisma o namerama za strateško partnerstvo sa „Galenikom”. Umesto do ponedeljka, eventualni strateški partneri našeg proizvođača lekova svoju ponudu će moći da prilože do kraja aprila. Imaju priliku i da posete samu fabrirku i provere dokumentaciju i to do 29. aprila.

    Međunarodni tender za dostavljanje pisma o namerama za strateško partnerstvo Vlade Srbije je raspisala još 15. januara. Rok za prijavu je bio najpre 18. februar, a rok za dostavljanje pisma o namerama 18. mart. Poziv je zatim prvi put produžen i to do 4. marta i 1. aprila. U petak je odlučeno da se rokovi još jednom prolongiraju i to zato da bi zainteresovani imali dovoljno vremena da obiđu fabriku i pripreme ponudu.

    Javni poziv je upućen tako da kompanijama ostavlja mogućnost da same definišu kakav su model saradnje spremne da ponude.

    Uslov koji budući kupac treba da ispuni jeste da u farmaceutskom sektoru posluje najmanje poslednjih pet godina, a da je u 2011. ostvario 200 miliona evra poslovnog prihoda.

    U Ministarstvu finansija i privrede ne žele da otkrivaju ko se dosad javio. Najčešće se pominjao kanadski "Valijant", a nezvanično se spekulisalo da "Galeniku" merkaju još i "SCS International" iz Amerike, "Baterje farma" iz Saudijske Arabije i hrvatski "Belupo".

    Država je rešila da proda domaćeg proizvođača lekova zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi. Kako se čulo, fabrika duguje oko 170 miliona evra, a nedostaje joj još najmanje 50 miliona evra za ovu godinu. Prema prvim izjavama, država "Galeniku" ne bi dala za manje od 120 miliona evra.

    Foto: www.galenika.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE