Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Primena uredbe o besplatnoj struji i gasu počinje od ponedeljka

    Socijalno ugroženi gradjani Srbije od ponedeljka će imati pravo na umanjenje računa za struju i gas pošto će početi primena uredbe o energetski zaštićenom kupcu.

    Prema toj uredbi, računi za struju socijalno ugroženih domaćinstva biće umanjeni za vrednost od 120 do 250 kilovat sati svakog meseca u zavisnosti od broja članova.

    Računi za gas za januar, februar, mart, oktobar, novembar i decembar biće umanjeni od 35 do 75 kubnih metara, takodje u zavisnosti od broja članova socijalno ugroženog domaćinstva.

    Procena je da će troškovi za besplatnu struju i gas za socijalno ugrožene kupce biti izmedju 30 i 40 miliona evra godišnje. Novac će obezbedjivati Elektroprivreda Srbije i Srbijagas do uspostavljanja
    bilansnih mogućnosti budžeta Srbije, navodi se u Uredbi.

    Uslov za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca je ukupan mesečni prihod do 12.900 dinara za domaćinstvo sa jednim članom. Za domaćinstva sa dva i tri člana uslov je da imaju ukupne mesečne
    priihode do 18.786 dinara, sa četiri i pet članova do 24.672 dinara a za domaćinstva sa šest i više članova do 30.558 dinara.

    Uslov za je i da kupac nema drugi stambeni prostor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE