Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pivovarna Laško nalazi se pred bankrotom

    Uprava Pivovarne Laško morala je do kraja marta da dogovori s bankama reprogram većeg dela kredita, inače poduzeću preti stečaj.

    Rok za reprogram kredita je istekao a konačnog dogovora još nema, prenosi regionalni portal Seebiz, pozivajući se na pisanje ljubljanskog Dela.

    U saopštenju službe za strateško komuniciranje Pivovarne navodi se da pregovori o reprogramu, koji su za poslovanje Grupe Laško izuzetno važni, još traju i nisu u celosti dogovoreni.

    Detaljnije informacije o toku pregovora i uslovima jedne ili druge strane pre zaključenja pregovora ne mogu biti otkrivene, navodi se u saopštenju.

    Reprogram kredita bio je aktuelan u ovo vreme prošle godine kada je Agrokor povukao ponudu o kupovini 52 odsto akcija kompanije. Konzorcijum slovenačkih banaka potpisao je međusobni sporazum o prodaji svojih udela u Pivovarni Laško još 2011.godine. Pivovarna Laško je trenutno na berzi vredna samo 60 miliona evra što je u velikoj meri posledica velikih obveza koje se procenjuju na čak 370 miliona evra.

    Početkom godine u javnosti su se pojavile i priče da su holandski milioner Frenk Cvigers i njegova grupa ZBG zainteresovani za preuzimanje Pivovarne Laško.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE