Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro nove kompanije na obilaznici oko Beograda

    Ministarstvo saobraćaja i preduzeće Koridori Srbije vode intenzivne pregovore s brojnim zainteresovanim kompanija za završetak obilaznice oko Beograda, rečeno je danas Tanjugu u Koridorima Srbije.

    U tom preduzeću očekuju da uskoro bude izabran izvođač radova. Razgovori se vode s kompanijama iz Kine, Češke, Azerbejdžana i Italije, a zainteresovanost je pokazala i jedna palestinska građevinska firma. Planirano je da obilaznica oko Beograda, koja je važan deo putnog Koridora 10, bude završena za godinu i po dana. Posao će dobiti firma s najpovoljnijom ponudom, ali će morati da uradi posao u najkraćem mogućem roku.

    "Iako će se ugovor sklopiti na dve godine, insistiraćemo da se radovi izvode u tri smene kako bi bili završeni u roku od godinu i po dana", ističu u Koridorima Srbije.

    Završetkom radova na obilaznici, kao i na mostu preko Dunava Zemun – Borča, stvoriće se uslovi da se tranzitni saobraćaj izmesti iz Beograda. Na obilaznici se trenutno radi gradnja punog profila autoputa – šest traka na deonici od Dobanovca do Batajnice u dužini oko tri kilometara, a radovi treba da počnu i na levoj traci od Batajnice do Ostružnice, odnosno mosta preko Save.

    Radove finansira Evropska investiciona banka, a investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije. Takođe, Putevi Srbije su raspisali tender za petlju Orlovača i petlju Bubanj potok.Preostala je izgradnja 20 kilometara polu-autoputa od mosta na Savi do tunela Straževica, i 10 kilometara punog profila autoputa sa šest traka, na deonici od tunela Straževica do petlje Bubanj potok.

    Intenzivni pregovori se vode oko završetka deonica: Sektora 3 – koji obuhvata most preko Save i deo petlje Ostružnica u dužini oko tri kilometra, Sektora 4 – od petlje Ostružnica do petlje Orlovača u dužini oko šest kilometra, i Sektora 5 od Orlovače do Straževice, koji čine 1,5 kilometar trase leve trake autoputa, tri mosta i leva cev tunela Straževica, kao i za poslednji Sektor 6 – do Bubanj Potoka, gde će se u dužini oko sedam kilometara graditi pun profil autoputa.

    Obilaznica oko Begrada biće dugačka oko 47 kilometara i imaće pun profil autoputa. Ranije je bilo predviđeno da se izgradi još jedna deonica od Bubanj Potoka do Pančeva u dužini oko 22 kilometra. 

    Foto: sxc.hu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE