Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počelo naplaćivanje avio-karata po kilogramu

    Avio-kompanija “Samoa Air”, prva je kompanija na svetu koja cenu karte definiše u odnosu na težinu putnika i prtljaga, a svoju odluku brani time što utiče na rešavanje problema gojaznosti.

    “Naplaćivanje po kilogramu” počelo je poslednjih martovskih dana, i to na letovima koji putnike prevoze do Američke Samoe. Sistem funkcioniše tako što putnici prilikom kupovine karata navedu svoju i težinu prtljaga, koja se naknadno proverava na aerodromu, prenosi Daily Telegraph.

    “To je najpravedniji način putovanja”, izjavio je Kris Lengton, predsednik pomenute avio-kompanije. “Ne postoje dodatni troškovi naplate, plaćate samo onoliko koliko kilograma imate vi i vaš prtljag. Kilogram je kilogram.”

    Međutim, nije ni svaki kilogram isti, ako se pogleda cenovnik kompanije. Tako na najkraćim letovima putnik plaća dolar po kilogramu, dok ta cena na dužim letovima može iznositi i do četiri dolara.

    Lengton tvrdi da se na ovaj način kompanije uključuje i u brobu protiv gojaznosti, jer je Samoa jedna od najugroženijih pacifičkih zemalja kada je reč o ovom problemu. 

    Foto: sxc.hu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE