Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite dobro raspoloženje i prave odluke? Spavajte kako treba!

    Želite uspešan dan, dobro raspoloženje, dobre ideje, koncentraciju na zavidnom nivou i prave odluke. Može, ali pre svega toga morate da poželite i dobar san. Kvalitetan. Svi to nekako zaborave i san bez pogovora žrtvuju za posao ili večernji provod. Ako žrtvujete san, spremite se na još veće žrtve i privatno i poslovno – bez dobrog sna nema dobrog života.

    Tri ključne greške u spavanju koje danas svako pravi veoma su pogubne za kvalitet svakog dana.

    Nepravilan ritam spavanja. Bio vikend ili slobodan dan, trudite se da idete u krevet u približno isto vreme. Isto važi za ustajanje. Kada uspostavite ritam spavanja sa malo odstupanja, uspostavljate i hormonalni ritam, ritam moždanih funkcija i regeneracije ćelija. Ako mislite da ćete posle radno provedene noći san nadoknaditi tokom dana, od prave nadoknade nema ništa. Vašem pravom regenerišućem snu treba noć.

    Krevet je za spavanje i intimu i ni za šta više. Za rad najmanje. Odviknite se od provere elektronske pošte u krevetu, planiranja sutrašnjeg dana. Kada vaše oči uveče vide krevet, to vas mora asocirati na san i odmor, a ne aktivnost. I, ako ležite i ne možete da zaspite 15-20 minuta, jer se glavom roje poslovne misli i ideje, ustanite i zapišite te misli i čitajte knjigu. Ne nema poente da ležite, a niste spremni na spavanje.

    Nikako ne idete na spavanje pravo s posla!Morate svoje telo pripremiti za zdrav san. Treba vam bar sat vremena da ne mislite o poslu, da odmorite mozak i poželjno bi bilo da povećate telesnu temperaturu pre nego što legnete. Prava stvar je da se opustite uz trenutke sa porodicom, film, knjigu, muziku ili u toploj kadi. Stručnjak za poremećaja spavanja Majkl Perlis sa Univerziteta Pensilvanija savetuje i spavanje u hladnijim prostorijama jer spavanje snižava temperaturu tela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE